Ръководството на Европейската футболна централа – УЕФА, ще съобщи във вторник  на всички национални федерации, че е готова да отложи Евро 2020, за да могат да бъдат завършени местните първенства и европейските клубни турнири – Шампионска лига и Лига Европа. Това твърди ирландското издание на вестник „Индипендънт”.

Надпреварата на Стария континент трябваше да се проведе в периода 12 юни – 12 юли, но според ръководните фактори в европейския футбол, това не може да се случи заради кризата с коронавируса.

Как коронавирусът заразява и спорта?

Датата 12 юли, на която трябваше да се играе финала на Евро 2020, най-вероятно ще бъде използвана за финала в Шампионска лига. Дотогава от УЕФА се надяват, че националните първенства във всички държави, които за момента те са отложени, ще могат да бъдат завършени.

Трансферният пазар ще пострада заради COVID-19

„Ще предложим на УЕФА отлагането на Европейското първенство. Ще се опитаме да завършим вътрешното първенство, защото смятаме, че е по-справедливо и по-правилно, заради сериозните жертви и инвестиции от страна на нашите клубове”, сподели Габриеле Гравина от Италианската футболна федерация.

Италия ще предложи отлагане на Евро 2020

Твърди се, че предложението ще бъде подкрепено от Висшата лига, както и други федерации от Европа.

През уикенда от ФИФА обявиха, че всички международни мачове през март и април не трябва да се състоят и допълни, че клубовете не са длъжни да пускат играчите си за тези срещи.