Воденият от бившия наставник на Левски Славиша Стоянович национален отбор на Латвия по футбол записа втора поредна загуба под ръководството на словенеца. Във Варшава на „PGE Народови” латвийците се държаха достойно срещу Полша до финалния четвърт час, когато по-опитният съперник изкова победата с 2:0.

Капитанът Роберт Левандовски и централният бранител Камил Глик вдигнаха на крака публиката. Победата изпрати „дружина” полска на първо място във временното класиране във група G, където последното 5-о място вече е за прибалтийците. Те имат по-лоша голова разлика от Австрия, който беше сочен за един от фаворитите в потока, но потегли също толкова катастрофално.

Поляците не направиха най-силното си първо полувреме в мача, в който влязоха като тотален фаворит. Все пак в 35-ата минута Роберт Левандовски беше изведен на чудесна позиция и с мощен изстрел разтресе лявата греда.

След паузата атаките на домакините вещаеха далеч повече опасност. Още в 48-ата минута вратарят Павелс Стайнборс трябваше да отразява коварен шут на Камил Грошицки. Четири минути по-късно отново стражът попадна в центъра на вниманието заради начина, по който се справи с изстрела с глава, който Кжищоф Пионтек отправи.

В 59-ата минута Латвия изтърва най-чистия си шанс, когато Артурс Карасаускас се извиси и стреля с глава, а рикошетът отведе топката над гредата.

Полша дочака своя миг в 76-ата минута. Тогава Аркадиуш Река получи пространство отляво и центрира от самата аутлиния. Левандовски изпревари бранител в червен екип и с глава насочи топката в долния ляв ъгъл -1:0.

Шест минути преди края на редовното време успокоение и радост заляха трибуните. Ветеранът Якуб Блашчиковски центрира от ъглов удар отляво по атаката, а при далечната греда никой не се противопостави на връхлитащия Камил Глик. Играчът на Монако с безкомпромисен шут порази целта – 2:0.