Националният тим на Израел доказа, че ще бъде един от основните фактори в квалификационните битки в група G по пътя към UEFA EURO 2020. Шумното изявление разтресе Австрия, който претърпя загуба с 2:4 на „Сами Офер” в Хайфа и се оказа на последното място в потока.

Изключителен мач изнесе бившият играч на Палермо и настоящ на Гуанджоу Евъргранде Еран Захави. 31-годишният офанзивен халф, който се разписа и при 1:1 срещу Словения преди дни, наниза хеттрик в мрежата на Хайнц Линдер и беше с основната заслуга за страхотния обрат.

Австрийците удариха първи в срещата, като в 8-ата минута Петер Зул достави перфектна топка за Марко Арнаутович и звездата на Уест Хем реализира уверено за 0:1. Изглеждаше, че европейците ще излекуват раната от болезненото поражение от Полша у дома в първата си квалификационна битка.

Получи се обаче тъкмо обратното, като трябва да се отбележи, е домакините демонстрираха изключителна успеваемост. Захави изравни резултата в 34-ата минута, а точно преди почивката се възползва от асистенция на Бибрас Натхо – 2:1.

След почивката Израел удари първи. Захави завърши своя хеттрик в 55-ата минута, а 11 след нещо Мунас Дабур довърши противника.

До края Арнаутович върна едно попадение за Австрия четвърт час преди края, но като цяло не беше останала и следа от съпротивителни сили сред гостите.

Израел оглавява група G с 4 точки от 2 мача, като води пред Северна Македония и Полша (с по 3). Австрия е на последното място без спечелена точка и голова разлика 2:5.