Селекциите на Ирландия и Швейцария извъртяха реми – 1:1, след като се срещнаха един срещу друг в пореден мач от група D в европейските квалификации. Равенството със сигурност е по вкуса на островитяните, които остават лидери с 11 точки, докато Швейцария е трети с пет пункта. Важен факт е обаче, че „часовникарите” са с два мача по-малко, а вторият – Дания, е с осем точки и мач повече от Швейцария.

Резултатът на „Авива Стейдиъм” бе открит в 74-ата минута, когато Фабиан Шер смълча трибуните, но в 85-ата Дейвид МакГолдрик изравни резултата и зарадва хората със зелени шалове и фланелки.

След три дни Швейцария посреща Гибралтар в нова квалификационна среща, докато Ирландия почива от официалните мачове, но все пак ще играе контролна среща с националния отбор на България в Дъблин.

Първият шанс за гол дойде за ирландците, които направиха красива атака в 13-ата минута. Хендрик и МакКлийн комбинираха красиво двамата, но Елведи блокира първия удар на МакКлийн. Последва втори шут, но Ян Зомер лековато улови топката.

В 25-ата минута швейцарците можеха да изненадат ирландците с гол от тъч. Оставен непокрит бе Рикардо Родригес, но ударът му с глава отблизо бе неточен. Малко по-късно пък Фабиан Шер нанесе силен удар, но топката прелетя над вратата на Дарън Рандолф. В 53-ата бранителят на Ирландия – Енда Стивънс, игра прелестно, след като остана в позиция „един на двама”. Той гонеше през цялото време Сеферович, докато топката бе в Емболо, но при опита за комбинация защитникът умело блокира паса.

В 62-ата Емболо бе близо да изведе „часовникарите” напред, но направи голям пропуск. В 74-ата обаче той бе причината гостите да поведат. Швейцария създаде красиво нападение през средата на терена, а Емболо подаде за Шер, който с елегантен удар прати топката в мрежата на Рандолф – 1:0 за Швейцария.

Отговорът на Ирландия дойде веднага, след като в 85-ата минута топката бе центрирана отляво и след лек рикошет в крак на бранител на гостите придоби балонна траектория. В наказателното поле бе Дейвид МакГолдрик, който със силен удар с глава изравни резултата – 1:1.