Отборът на Холандия постигна трудна, но ценна победа с 2:1 при гостуването на Беларус в 6-ти сблъсък за двата тима от началото на груповата фаза на европейските квалификации. И двете попадение за "лалетата" бяха дело на Джорджинио Вайналдум в края на първата част, докато Станислав Драгун намали резултата в началото на втората част.

Двубоят започна с предимство за беларусите, които пропуснаха две страхотни ситуации в първите 30 минути.

Последва обаче активизация на състава на Роналд Куман. В 31-та минута дойде и първото попадение в срещата. Куинси Промес качи топката на главата на Вайналдум отдясно, а за халфът на Ливърпул не представляваше трудност да забие топката зад Александър Гутор за 1:0.

Само 10 минути по-късно дойде и вторият гол за Холандия. Отново в центъра на вниманието се оказа Вайналдум. Халфът получи топката от границата на наказателното поле и с туповен шут от около 25 метра матира беларуския страж, за да направи резултата 2:0.

В началото на втората част Беларус показа своите нокти. в 54-та минута Денис Поляков центрира от лявото крило и намери връхлитащия от задна позиция Драгун, който порази Яспер Силенсен, за да намали резултата.

До края на двубоя гостите все пак устискаха аванса си и записаха нова ценна победа в рамките на 3 дена, за да направят важна стъпка към Евро 2020. Момчетата на Куман са начело в групата с актив от 15 точки, на 3 пред Германия, която по-късно днес гостува на Естония. Беларус, от своя страна, се намира на предпоследното място в едва 4 пункта.