С гол дълбоко в добавеното време на срещата Украйна направи 2:2 срещу Сърбия във визитата си от последния мач от група В за UEFA EURO 2020. По този начин тимът, воден от Андрий Шевченко финишира на първо място в групата, калкулирайки 20 точки, три повече от Португалия, който е със 17.

Сърбите, от своя страна, финишираха трети с 14 точки, но „плавите” сега ще трябва да играят баражен мач за класиране чрез Лигата на нациите.

Иначе на празния „Мала Маракана” сърбите поведоха още в деветата минута, когато Матвиенко извърши нарушение в наказателното поле, а Душан Тадич бе точен от дузпата. В 33-ата минута Циганков центрира меко за Роман Яремчук, който с глава прониза Милан Борян – 1:1.

В 56-ата минута Душан Тадич комбинира с Александър Митрович, а нападателят овладя с гърди и с диагонален изстрел с десния крак отново изведе западните ни съседи напред в резултата.

С последната си атака на срещата украинците изравниха резултата. Домакините се подредиха смешно в защита, а Артьом Беседин овладя в наказателното поле. Той стреля, завъртайки се и с левия крак прати топката в долния десен ъгъл на Борян за равенството в Белград.