Световният шампион Франция тръгна с летящ старт в евроквалификациите по пътя за Евро 2020 като в двубой от група Н победи като гост Молдова с 4:1. Попаденията през първата част реализираха Гризман, Варан и Жиру, а през втората част точен беше Мбапе, точен за домакините беше Амброс в края на двубоя.

"Петлите" бяха пълни господари на полето и правеха каквото си поискат, за да се стигне до 24-ата минута, когато Антоан Гризман получи отличен пас от Пол Погба и прониза вратата на домакините.

Три минути по-късно Рафаел Варан засече центриране от корнер и с глава удвои преднината на тима си. Третият гол в мача дойде в 36-ата минута, когато с отличен удар Жиру прониза Кошелев.

През втората част Мбапе и Погба можеха да се разпишат, но това така и не се случи. В 87-ата минута на срещата Килиан Мбапе получи топката, беше оставен непокрит от двама бранители на домакините и се разписа за 4:0 в полза на "петлите". 

Молдова запази честта си с гол на Владимир Амброс в края на двубоя, което сложи и точка на финалния резултат.

Интересно е да се отбележи, че 27-ия гол с екипа на Франция на Гризман го изравни в голмайсторската листа с Карим Бензема и доближи Юри Джоркаеф, а голът на Жиру го изравни с Трезеге като двамата имат по 34 гола.

В другите мачове от тази група Исландия надигра Андора като гост с 2:0 след попадения на Бярнасон и Кяртансон, а Турция също далеч от дома победи Албания със същия резултат с голове на Бурак Йълмаз и Чалханоглу.

В понеделник Турция е домакин на Молдова, Андора на Албания, а Франция е домакин на Исландия.

Резултати от група Н:

Молдова - Франция 1:4
голмайстори: 0:1 Гризман (24), 0:2 Варан (27), 0:3 Жиру (36), 0:4 Мбапе (87), 1:4 Амброс (90)

Андора - Исландия 0:2
голмайстори: 0:1 Бярнасон (22), 0:2 Кяртансон (80)

Албания - Турция 0:2
голмайстори: 0:1 Бурак Йълмаз (21), 0:2 Чалханоглу (55)

Класиране:
1. Франция - 3 т.
2. Турция - 3 т.
3. Исландия - 3 т.
4. Андора - 0 т.
5. Албания - 0 т.
6. Молдова - 0 т.