Четвъртите в света - Англия приключиха своята квалификационна група за Евро'2020 по перфектен начин с успех с 4:0 срещу Косово в Прищина.

Първото опасно положение в мача бе за домакините. В седмицата минута Аде Нихиу се извиси над всички в наказателното поле и стреля с глава, но Ник Поуп бе на висота и спаси.

В 16-ата минута Рахийм Стърлинг получи прецизен пас в пеналтерията и отправи удар без подготовка в очертанията на вратата, но Мурич отрази с вещина.

14 минути след това Хъдсън-Одой пропиля огромна възможност за Англия. Той отправи удар от границите на наказателното поле след индивидуална акция, но вратарят отново се намеси брилянтно.

Само 2 минути по-късно обаче нямаше прошка и Англия поведе. Алекс-Окслейд Чембърлейн подаде хитро към Хари Уинкс, който нахлу в наказателното поле и с точен удар прати топката в долния ляв ъгъл за 0:1.

До края на полувремето не се случи нищо по-интересно и първата част приключи при минимална преднина за островитяните.

В 62-та минута пред Хари Кейн се откри отличен шанс да удвои преднината на гостите, но удари дясната греда.

Все пак капитанът на „трите лъва“ успя да се разпише. Това се случи в 79-ата минута, когато засече коженото кълбо на метри пред вратата и с хладнокръвие опъна мрежата в левия й край.

В 83-ата минута острието на Манчестър Юнайтед – Маркъс Рашфорд направи резултата класически. Той бе изведен на стрелкова позиция от Стърлинг, който можеше сам да завърши, но предпочете да подава.

В самия край на срещата Мейсън Маунт оформи крайния резултат. Хари Кейн показа по-добра съобразителност и бързина от косоварските защитниците, стига първи до топката и я отклони към младата надежда на Челси, който бе безкомпромисен и заби последния четвърти гол в мача.