Полузащитникът на Бреша Сандро Тонали направи своя официален дебют с екипа на Италия, след като влезе от пейката при успеха с 5:0 срещу Лихтенщайн. Младият халф смята, че неговата игра е микс между тази на Андреа Пирло и Дженаро Гатузо.

„Чувствам се страхотно, тъй като не всеки може да играе за националния отбор. Трийсет секунди след смяната ми се развълнувах много, след като разбрах, че всичко това е факт, а после се успокоих”, говори халфът пред Rai Sport.

„Треньорът ни каза на всички да бъдем готови да играем, така че имах идея. Всеки в състава помага много на новите в отбора и ми беше лесно да се приспособя. Не знам дали ще продължа да играя за отбора, бъдещето ще покаже”, продължи халфът.

Тонаи е сравняван с различни халфове на „скуадра адзура” от близкото минало – Даниеле Де Роси, Андреа Пирло и Дженаро Гатузо. „Трудно ми е да избера някой от тези шампиони. Може би съм микс на всички от тях, което би било супер. Мисля, че имам сходства с играта на Пирло, но също така се трудя адски много в средата, така че може би приличам повече на Гатузо”, завърши Сандро Тонали.