Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Луис Енрике ясно показа какъв е неговият приоритет при началото на квалификационната кампания за UEFA EURO 2020. Наставникът коментира, че сблъсъците срещу Норвегия и Малта не са удачен момент за експерименти с „ла фурия”, тъй като в тях трябва да се търсят задължителни 2 победи.

Тази вечер от 21,45 часа българско време испанците приемат Норвегия на „Местая” във Валенсия, докато на 26-и имат визита до Ла Валета.

„Не ни притискат срокове, в които да сглобим отбора, макар че бих искал да разполагам с фиксирана единадесеторка или поне определени играчи”, заяви Енрике. „Процесът ще бъде дълъг, сега идват 2 официални мача и не е време за проверки или експерименти. Ще ми се да имах 23-ма ясни играчи и твърда единадесеторка.”

„Тези мачове идват след три турнира, в които не стигнахме там, където се бяхме прицелили (Мондиал 2014, Евро 2016 и Мондиал 2018 – б.р..). Ще има още експерименти за в бъдеще, но сега задължението ни е преди всичко да печелим. В отбора има много малко „оцелели” от шампионите, затова сега търсим нови имена.”

„Печеленето на титли е много трудно, но аз съм доволен от показаното. Единствената ни явна загуба беше срещу Англия (в Лигата на нациите – б.р.), а резултатите са такива, каквито са. Трябва да бъдем по-добри и видях глад у играчите, както и амбиция за началото на квалификациите.”

„Избрах 23-мата футболисти, които счетох за най-добри към този момент. Трябва да се гради нов отбор и да се постигат добри резултати. Това е възможно единствено във времето.”

„Всеки има право на мнение. Бихме загубили всяко сравнение с отбора, който спечели 2 европейски и 1 световна титла. Сега стартираме нова квалификационна фаза и бих желал да видя пълен стадион, защото ще имаме нужда от подкрепата на феновете”, допълни Енрике.