Вечерта на 7 септември беше минорна за българския футбол заради поражението с 0:4 от Англия на "Уембли". Но големият герой за островитяните Хари Кейн ще има с какво да я запомни, освен с хеттрика в българската мрежа. 

С тези попадения той увеличи сметката си на 25 с националния екип на родината си. Така успя да задмине по брой голове за "трите лъва" една от легендите Джеф Хърст. Таранът е известен с това, че наниза хеттрик на финала на Мондиал '66, с което донесе и единствената световна титла на страната в домашния ѝ шампионат. 

Хърст остана с 24 точни изстрела в кариерата си, постигнати в 49 двубоя. Кейн е с един повече, при това постигнати само в 40 битки. Това прави феноменалния коефициент от 0.625 гола средно на мач за Англия в кариерата му. 

Сега пред него във вечната ранглиста е много сгъстено с велики голмайстори за родината му. Веднага пред него е Брайън Робсън с 26 гола, Дейвид Плат е с 27, Стив Блумър е с 28, Франк Лампард и Вивиън Уудуърд са с по 29, а Алън Шиърър, Нат Лофтхаус и Том Фини са с по 30 попадения за Англия.