Глазгоу ще запази мястото си на един от градовете-домакини на Евро 2020 независимо от вчерашното изказване на президента на УЕФА Александър Чеферин, че три от 12-те потвърдени града могат да отпаднат от списъка.

Словенският ръководител на европейската централа призна, че някои от местата могат да имат трудности по отношение готовност за надпреварата, която ще се проведе през 2021, след като бе отложена заради коронавируса. „Хемпдън Парк“ ще домакинства на три мача от груповата фаза и на един осминафинал.

„Формалното писмо с потвърждение беше изпратено на 14 май до директора по операциите на Евро 2020 Шарън Буркхалтер-Лау заедно с всичката необходима документация. Това последва разговорите с всички важни собственици и партньори в приемането на турнира в Глазгоу след решението за отлагане на 17 март. Очакваме с нетърпение „Хемпдън Парк“, Глазгоу и Шотландия да изиграят ключова роля за едно незабравимо европейско първенство“, сподели говорител на местния организационен комитет на Глазгоу.

Евро 2020 първоначално трябваше да стартира на 12 юни това лято в 12 града – Амстердам, Баку, Билбао, Букурещ, Будапеща, Копенхаген, Дъблин, Глазгоу, Лондон, Мюнхен, Рим и Санкт Петербург. Въпреки че Чеферин не конкретизира кои градове са в опасност от това да отпаднат от сметките, наскоро се появиха информации, че Билбао и Рим са сред тези под въпрос заради големия персонал и финансови загуби заради коронакризата.