Селекционерът на Уелс Райън Гигс ще разговаря с Гарет Бейл, за да разбере дали той може да играе в приятелската среща с Беларус в понеделник, настоявайки, че няма да бъде „глупав“ относно кондицията на нападателя на Реал Мадрид.

Бейл, който вкара победния гол за успеха над Азербайджан с 2:1 в петък, тренира със състава в неделя сутрин и Гигс ще обсъди с талисмана на отбора дали той може да играе „или от началото или да влезе от резервната скамейка“ срещу Беларус.

„Чака го голям мач следващата сряда срещу Пари Сен Жермен в Париж, ще говоря по-късно с Гарет. Той изигра вече три пълни мача, или почти 90 в последния си двубой с екипа на Реал Мадрид. Ще погледнем какво е състоянието му. Той изглеждаше добре вчера, беше навсякъде, спринтираше обратно – беше брилянтен. Той е пример за всички останали. Няма да третираме мача с Беларус като тренировъчен, но той нямаше да прави нищо вчера или днес, ако не се очакваше да играе. Ще видим дали ще започне от начало или ще влезе по някое време като резерва. Няма да бъдем глупави, имайки предвид, че той изостава с две седмици в подготовката си от останалите. Той няма шест или седем мача в себе си“, обясни наставникът.

Гигс заяви, че разбира критиките, отправени към него, след като тимът се измъчи у дома срещу Азербайджан, но предупреди феновете да не очакват изразителни победи. „Проблемът в представянето ни бе, че то бе или много добро или много лошо, нямахме баланс. Не се случва да спечелиш с 4:0 в международен мач. Направих огромно усилие в петък да играя с футболисти, които са готови и впоследствие да направя смена като Джони Уилямс, който може да промени развоя на мача“, завърши той.

Междувременно, Бейл настоя, че е готов физически и на разположение, като 30-годишният футболист е уверен, че момчетата на Гигс могат да се класират за Евро 2020. „Нямаше да съм тук, губейки си времето, ако не вярвах, че може да се класираме. Мисля, че и феновете вярват в това и ние се нуждаем от тяхната подкрепа. Работим усилено, за да се подобряваме. Играхме по-добре в някои мачове, отколкото в други“, отбеляза той. /БГНЕС