Един от дебютантите в българския национален отбор – Георги Пашов не скри позитивните емоции, които изпитва от получената повиквателна за европейската квалификация срещу Англия и проверката срещу Република Ирландия. 29-годишният краен защитник призна, че на „Уембли” никой не се залъгва кой ще бъде фаворитът, но вярва в силите на „трикольорите” да измъкнат позитивен резултат.

„Тази повиквателна е едно най-хубавите неща, които са ми се случвали в последно време. От Ереван до „Уембли” не съм го очаквал, но съм зареден с амбиция да покажа най-доброто от себе си”, коментира играчът на арменския шампион Арарат.

„Атмосферата в отбора е доста добра. Всеки, който играе в чужбина, се прибира и вижда приятели. Лично аз познавам всички момчета в отбора. Атмосферата е много добра, надявам се така да остане след мачовете”, добави Пашов.

„Трябва да сме много дисциплинирани и да изпълним указанията на г-н Балъков за мача. А също и да имаме късмет. Играем срещу един от най-силните отбори в света с най-силните футболисти.”

„Това е „А” отборът. Тук усещането, напрежението, отговорността са много по-големи. Цяла България те гледа, цяла България очаква от теб.”

„Страх и притеснения не мога да кажа, че има. Това е футбол все пак. Има респект, защото всички знаем какви футболисти ще имаме насреща. Ако сме мотивирани, ако дадем 100 процента от нас, можем да вземем резултат. Няма какво да се лъжем, те са фаворит. За нас и равният ще бъде позитивен резултат”, завърши Пашов.