Национаният отбор на Белгия постигна комфортна победа с 2:0 при гостуването на Казахстан в 8-ми двубой за двата тима по пътя към Евро 2020. Головете за гостуващия тим бяха отбелязани от Мичи Батчуай и Тома Мюние.

Белгийците започнаха мудно мача, като първото положение в срещата беше на сметката на казахите. В 8-та минута Максим Федин се оказа на правилното място, за да засече центриране от корнер, но от броени метри нападателят някак не уцели очертанията на вратата на Тибо Куртоа.

Пропускът беше почти мигновено наказан от класата на белгийците. Денис Прат се оказа на добра позиция за центритране от дясното крило, след което намери нападателя на Челси Бачуай на задната греда и той разтреля стража на домакините за 1:0. 

В началото на втората част резултатът беше удвоен скоропостижно.В 53-та минута Еден Азар взе топката на около 50 метра от вратата на Казахстан и пласира феноменален пас зад гърба на защитата на домакините за нахлуващия Мюние. Десният бек на Пари Сен Жермен пое отлично и хладокръвно покачи резултата на 2:0.

До края на срещата темпото на терена спадна още, като все пак шансове се откриха пред Мичи Бачуай и Дрис Мертенс, но и двамата не успяха да направят резултата класически.

По този начин Белгия продължава има пълен актив от 24 точки след 8 мача, бидейки сигурен за мястото си на Евро 2020. Казахстан, от сов страна, се намира на 4-то място със 7 пункта.