Селекционерът на белгийския национален отбор Роберто Мартинес призова своите играчи да бъдат изключително концентрирани в утрешната европейска квалификация срещу Шотладия. Испанецът подчерта, че домакините ще опитат да се докажат пред своите фенове на „Хемпдън Парк” след загубата 1:2 от Русия на същия стадион преди броени дни.

Неприятната загуба доведе до множество критики към шотландските национали, които ще преследват задължителна победа срещу фаворита в група I Белгия. Разбира се, никой не може да оспори този статут на „червените дяволи”, които имат само 2 загуби в последните си 36 мача на международната сцена.

„Очаквам много тежък мач”, заяви Роберто Мартинес. „Мисля, че първите 15 минути в мача срещу Русия бяха най-силните за Шотландия от доста, доста години. Интензитетът им, целеустремеността, качеството по крилата, където показаха страхотна формация – всичко това им помагаше да изкарват играчи на добри позиции.”

„После идва и емоционалния момент. Понякога имаш какво да губиш и започваш да играеш по друг начин. Ние трябва да бъдем много, много внимателни.”

„Мисля, че ще видим един освободен шотландски тим, който може да излезе и да се наслади на 90-те минути. Трябва да бъдем готови да играем срещу тях при такива условия”, добави Мартинес.

Във временното класиране Белгия заема първото място с 5 победи от 5 мача (и 15 точки). Русия е на второ място с 12 пункта, а Шотландия на е 4-а позиция с 6 пункта, като отстъпва с една от третия Казахстан.