Бронзовите медалисти от Мондиал 2018 - Белгия ще изиграят четири контролни мача като част от подготовката си за Европейското първенство, две от които през март и други две в навечерието на турнира, разкри селекционерът - Роберто Мартинес.

"Ние ще играем срещу два съперника от Европа през март. Това е целенасочен избор, защото тези противници имат специфичен стил на игра. Напълно възможно е тези мачове да се проведат в Катар, но все още нищо не е подписано. Ние ще официализираме това след няколко дни", каза той пред журналистите.

"Мачовете от март са важни. Ще преценим къде ще съберем играчите и как ще ги подготвим индивидуално. Някои играчи вече имат повече от 3000 минути в краката си през този сезон, други се нуждаят от повече индивидуални тренировки. Но ние искаме слънчево време, за да могат "Червените дяволи" да получат малко витамин D", продължи той.

"През юни ще играем още два мача, включително един в Брюксел, за да дадем възможност на нашите привърженици да ни изпратят по най-добрия начин. Няма да играем в Белгия по време на Евро'2020, така че искаме да изпитаме тази уникална химия между отбора и публиката за пореден път, преди да отидем на турнира. Така че, ще направим този мач на стадион "Крал Бодуен " да бъде специален", добави специалистът.

Белгия се изправя срещу Русия, Финландия и Дания в група В през юни с два мача в Санкт Петербург, а срещата с датчаните е в Копенхаген.