Селекцията на Австрия се справи безпроблемно при домакинството си на Латвия в пети мач от евроквалификациите в група G на УЕФА.

Австрийците водиха с 2:0 на почивката след голове на Марко Арнаутович в шестата минута и Марсел Забитцер в 13-ата. Наказателната акция на „орлите” продължи в 53-ата минута, след като Арнаутович бе точен от дузпа. Стайнборс от Литва успя да си вкара автогол за негово нещастие в 76-ата, а четири по-късно Конрад Лайнер зарадва феновете на „Ред Бул Арена” с пети гол.

В 85-ата пък Михаел Грегорич майсторски засече подаване на Забитцер, за да прати Австрия на второто място във временното класиране на групата си.

В друг мач от групата Словения успя да вземе скалпа на Полша с 2:0 при домакинството си на стадион „Стожице” в Любляна. Аляш Струна вкара в 35-ата минута, откривайки резултата, а Андре Шпорар удвои актива на домакините, след като вкара от малък ъгъл във вратата на поляците. Въпреки загубата „дружина Полска” остана първи с 12 точки, докато словенците се изкачиха до третото място с осем пункта преди решаващите втори мачове от групата.