Отборът на Австрия постигна изключително ценна победа в борбата си за класиране на UEFA EURO 2020. Австрийците взеха успех с минималното 1:0 при визитата си на Словения, като тази победа почти гарантира на отбора класиране на европейските финали

В 21-ата минута бранителят на Хофенхайм Щефан Пош засече топката след подаване на Валентино Лазаро и даде преднина на отбора си на „Стожице” в столицата Любляна. Лазаро пласира топката на първа греда от корнер, а Пош я прати фино в левия ъгъл на словенската врата. В 89-ата минута пък реферът Джунейт Чакър извади директен червен картон за Денис Попович, който бе влязъл като резерва. Причината бе, че той удари цинично Марсел Забитцер в битка за топката в средата на терена и логично напусна терена.

Полща има 19 точки, а до края на квалификациите остават два кръга. Другият конкурент на Австрия Северна Македония загуби гостуването на Полша и също почти отпадна от битката за втората позиция и евентуално класиране. Словенците, от своя страна, останаха с 11 точки и са четвърти, колкото има и третият Северна Македония, чийто показатели са по-добри.