Англичаните ще носят специални номера на фланелките си, а бивши капитани и световни шампиони от 1966-а година ще бъдат поканени на "Уембли", за да отчетат преминаването на границата от 1000 национални футболисти. Това ще се случи по време на евроквалификацията срещу Черна гора на 14-и ноември.

Всички национали на Англия от 147 години насам ще получат своя личен номер, започвайки от вратаря и първи играч на отбора Робърт Бейкър. Последният номер - 1244, ще получи последният дебютант за националния отбор Тайрън Мингс.

Футболната асоциация (ФА) обяви, че номерата ще бъдат принтирани под националната емблема, за което англичаните получиха специално разрешение от УЕФА. Нововъведението ще бъде запазено и занапред, но след този мач номерата ще заемат място от вътрешната страна на якичката.

Англичаните обявиха, че на мача ще присъства и първият тъмнокож национал Вив Андерсън.

Мениджърът Гарет Саутгейт, който е 1071-ят национал, се обяви категорично за нововъведението: "Винаги говорим с футболистите за емблемата на фланелката и как ние сме една малка част от историята. Има много футболисти, които са играли преди нас за националния отбор и още повече, които тепърва ще играят.

"Важно е да уважаваме националната фланелка и да се опитваме да вървим към върха. За всички нас е изключително важно това, че ще бъдем част от този исторически мач, особено защото на него ще присъстват редица бивши национали"./ Б