Георги Терзиев определено е един от най-опитните футболисти в състава на Лудогорец и познава вкуса на победата, като е ставал шампион на България феноменалните 11 пъти. Централният защитник на тима от Разград има десетки изиграни мачове за национални отбор на България и с удоволствие се включи в рубриката „Моите 11“, за да подреди отбор от звезди, с които би се явил на UEFA EURO 2024, ако можеше да влезе в обувките на треньор.

Терзиев е наясно какви качества притежават големите футболисти, за да бъдат на върха, затова и в неговия дрийм тийм присъстват имената на футболисти от любимия му Реал Мадрид, както и звезда, срещу която се е изправял на терена.

„На вратата слагам Икер Касияс, защото е пазил дълго време за моя любим отбор Реал Мадрид. Дълги години съм се възхищавал на неговата игра“, започва да реди своя състав Терзиев.

„Десен бек – Карвахал. Отново, защото е много време в Реал Мадрид, но и притежава изключително голяма динамика. Един много атрактивен футболист е. Ляв бек – Жорди Алба. Той пък дълго време е играл конкуренция на моя любим отбор. Винаги съм се възхищавал на неговата разнообразност, която има в атака“, казва защитникът на Лудогорец.

„Централен защитник е Яп Стам. Като дете съм се радвал на неговата агресивност. Показвал е, че е голям характер. Негов партньор в защита – Серхио Рамос. Дълги години, особено моето поколение, сме се радвали на неговата игра. Той е мой любимец също“, споделя националът и се насочва към халфовата линия.

„В халфовата линия ще поставя трима футболисти. Първият е Стивън Джерард. И той е играл в моя любим отбор. За мен той е един изключително силен футболист. До него ще сложа Гатузо, защото той с неговата страст на терена е запалил много хора. Тя дори беше нестандартна за футболист, но той я имаше. До тях поставям един изключително умен и интелигентен футболист – Иниеста. Този човек промени магията на футбола с неговите отигравания“, продължава играчът от Разград към своите трима и в атака.

„В атака ще сложа трима футболисти. Ще започна с Кристиано Роналдо, който смея да твърдя, че е моят идол. Имам негова фланелка и съм играл срещу него. Другят, който бих предпочел, е Мбапе, който в момента е може би един от най-силните футболисти в Европа. Всеки му се радва. За централен нападател слагам Златан Ибрахимович, заради неговата яркост, която има на терена. Голям характер. На мен ми харесва, че е твърде арогантен на терена“, завършва своя отбор Георги Терзиев.