Новият гост в рубриката ни "Моите 11" не е никак случаен. Капитанът на Лудогорец Антон Недялков ще излезе от кожата си на футболист, за да обуе обувките на национален селекционер, който обаче има правото да избира своите 11 играчи от всички времена, без ограничения, за да сформира идеален отбор за шампионата на Стария континент.

Опитният защитник и шесткратен шампион на България с тима от Разград построи любопитна единадесеторка от най-добрите европейски футболисти, с които би се борил за титлата на UEFA EURO 2024.

“На вратата слагам Мануел Нойер, защото той играе много добре с крака и е от модерните вратари, които могат да участват в изнасянето на всяка една атака“, започва подредбата си Недялков.

Благой Георгиев селектира големи играчи - идеалната единадесеторка на бившия национал

„От четиримата защитници, с които ще играя, слагам отдясно като бек Дани Карвахал, защото той е много подвижен и издръжлив. Постоянно се включва в играта. Лично аз много го харесвам. В центъра на отбраната ще сложа Серхио Рамос, като десен централен защитник, и Канаваро, защото е един от любимците ми. Двамата мисля, че много биха си подхождали като централна двойка. Отляво мисля да сложа Робъртсън от Ливърпул, защото той също като Дани Карвахал е много издръжлив, постоянно се включва. Активен е. Това в днешно време в европейския футбол е много важно“, споделя капитанът на Лудогорец.

@gong_bg Антон Недялков от Лудогорец посочи един от любимите си футболисти в Моите 11 на Gong.bg #nedyalkov #antonnedyalkov #ludogorets #ludogoretz #ludogorets💚🦅💪 #ludogorets💚💚💚💚🦅🦅💪💪💪 #ludogoretz #ludogorets💚🦅 #лудогорец🔝💚🦅💪🇧🇬 #ludogorec #лудогорец🔝 #my11 #моите11 #евро2024🇩🇪 #евро2024 #карвахал #даниелкарвахал #danielcarvajal #futbol #футбол ♬ original sound - Gong

Ангел Червенков със сигурност се бори за европейската титла с тези футболисти

„В центъра ще сложа Шави. Професор. Много добър. Спокоен е с топката. До него ще поставя Серхио Бускетс. Перфектни са. Двамата се познават и са много добри“, казва той. „Пред тях като плеймейкър ще сложа Андреа Пирло. Перфектен италианец. Добре е с топката. Техничен. Вижда играта. Отдясно по крилото, за мен най-добър на тази позиция, е Кристиано Роналдо. Няма какво да казваме за него. Знаем, той е много добър с краката – ляв, десен, с глава. Машина за голове. Отляво за мен трябва да е Мбапе. Също толкова подвижен. Млад футболист, интелигентен, бърз, труден за хващане“, продължава със своя европейски състав футболистът.

„Напред слагам Златан Ибрахимович, който също е страхотен нападател. Това са Моите 11“, завършва Антон Недялков.