Сърбия отпадна от UEFA EURO 2024 в Германия след равенство 0:0 с Дания в третия кръг на груповата фаза, а след това избухна бунт в националния отбор. Както съобщава "Информатор", четирима футболисти обмислят да напуснат националния отбор, ако Драган Стойкович Пикси остане селекционер. Това аса са капитанът Душан Тадич, най-добрият реализатор в историята на националния отбор Александър Митрович, халфът Сергей Милинкович-Савич и първият вратар на тима Предраг Райкович.

Сърбия завърши първенството на последното място в група С с две точки от три мача, а капитанът Душан Тадич още след първия мач с Англия изрази недоволството си от решението на селекционера да го остави извън титулярния състав. Той повтори, че е недоволен от това и след мача с Дания.

„Мисля, че заслужавах по-добро отношение, за да мога да дам повече, защото съм отборен играч и искаха да помогна “, каза капитанът на сръбския национален отбор.

Сергей Милинкович-Савич не направи изявление след мача с Дания, а Александър Митрович, попитан дали ще продължи да играе за националния отбор, каза: „Ще остана ли с фланелката на Сърбия? Дай Боже, ще видим , много е рано за тези приказки, мисля, че трябва да оставим времето да мине, да охладим главите си, да не вземаме горещи решения, ще говоря със семейството си, със съотборниците, ще видим... Засега аз съм тук и ако Бог реши, ще остана."

Вратарят Предраг Райкович каза след мача, че Драган Стойкович си върши добре работата. "Всеки знае какво да прави и накъде да се движи. Футболът е игра на живо и понякога трябва да импровизираш, не винаги можем да следваме шаблони, не винаги можем да играем така, както е планирано ден преди или в деня на самия мач. Понякога трябва да импровизираме, но ми се струва, че системата, към която се стремим, е добра", каза Райкович.