Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк обяви, че няма да участва на предстоящото Европейско първенство с националния отбор на Нидерландия. 29-годишният бранител получи тежка контузия миналия октомври, когато скъса кръстни връзка при сблъсък с вратаря на Евертън Джордан Пикфорд.

Централният защитник се завърна към тренировъчния процес преди няколко седмици, пораждайки надежди, че може и да успее да бъде готов за Европейското. Сега обаче Ван Дайк потвърди, че няма да участва в турнира, тъй като е в последния етап от своето възстановяване и смята, че е по-добре да се концентрира върху това да е готов за предсезонната подготовка с Ливърпул. 

„Стигнах до решение, което трябваше да взема: бих ли участвал на Европейското? С всичко, което се случва, чувствам физически, че е правилното решение, че реших да не участвам на Европейското и да вляза в последната фаза от рехабилитацията си след края на сезона“, заяви бранителят пред официалния сайт на Ливърпул.  

„Очевидно e, че съм много разочарован да пропусна Европейското и да изведа собствената си държава там, но нещата са такива, каквито са, и аз трябва да го приема. Всички ние трябва да го приемем. Мисля, че решението да не участвам е правилно. Трудно е, но аз съм се примирил с него“, допълни още Ван Дайк.

Ливърпул страда сериозно в отсъствието на своя основен защитник и в момента е на път да пропусне участие в Шампионската лига през следващия сезон.