Селекционерът на националния отбор на Казахстан Станимир Стоилов даде просторно интервю пред изданието Kazfootball, в което коментира работата си начело на тима, както и дали не е поел твърде голям риск с това назначение заради предишните си успехи. 

Изданието припомня, че той изведе Левски до групите на Шампионската лига и до 1/4-финал в Купата на УЕФА, а после с Астана почти повтори постижението и се превърна в може би най-уважавания треньор в Казахстан. 

"Не ме притеснява, че поех националния отбор. Постиженията ми си остават с мен, няма да ходят никъде, те са си постоянна величина. Сега имам друга амбиция, искам да вдигна нивото на националния отбор на Казахстан. Знам, че няма да ми е лесно, но ще дам всичко от себе си да се случи."

"Моята философия е, че когато работиш по правилния начин, рано или късно получаваш резултатите от труда си. В това вярвам и затова не се притеснявам за репутацията си. Сега искам само от феновете и хората да продължат да показват доверието си към този отбор и скоро ще могат да се наслаждават на подобрение в играта му", сподели Стоилов пред изданието. 

В останалата част от интервюто си той коментира вътрешни теми за националния отбор на страната и дава да се разбере, че към този момент е изцяло концентриран в тази посока и към мачовете от турнира за Лигата ан Нациите.