Фейенорд е новият носител на Купата на Нидерландия, след като надви НЕК Ниймеген с 1:0 на финала, който се игра на "Де Кайп" в Ротердам Единствения гол отбеляза Игор Пайшао в 59-ата минута.

През първото полувреме срещата беше прекъсната за близо половин час заради пожар. Пирошоуто на феновете на Фейенорд доведе до запалването на един от големите транспаранти. Целия стадион беше обвит в дим и се наложи намесата на пожарната.

Като цяло Фейенорд доминираше, но и атаките на НЕК бяха опасни. Още в началото Коки Огава пропусна да открие за тима от Рохиер Майер, а в 29-ата минута попадение на Тярон Чери беше отменено заради засада.

В средата на второто полувреме Фейенорд стигна до така желания гол. Сантиаго Хименес подаде на Игор Пайшао и бразилецът прати топката в мрежата, не без помощта на гредата. В 74-ата минута Янкуба Минте получи червен картон, но и в намален състав тимът от Ротердам удържа победата и ликува с ценния трофей.

Това е общо 14-о отличие в турнира за Фейенорд. Клубът не беше печелил националната купа от 2018 година. За НЕК разочарованието е огромно - пети финал и пета загуба.