Градовете, които ще бъдат домакини на Европейското първенство през 2020 година ще бъдат официално обявени през септември 2014 година. Дотогава ще продължат всички процедури по избирането на стадионите, които ще посрещнат двубоите от най-големия футболен форум в Европа.

„След по-малко от месец, на 26-и април ще излязат официалните регламенти и изисквания за това кои градове могат да бъдат домакини на мачове от Европейското първенство през 2020 година. Всички асоциации, които имат желание трябва да подадат своите кандидатури до 11 септември тази година”, коментира генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино.

„В УЕФА се прави разследване срещу Фенербахче. С този случай се занимават дисциплинарните органи на УЕФА, които са независими. Дисциплинарният комитет ще вземе независимо решение с оглед правилника на УЕФА. Това кога ще вземат решение не зависи от нас”, добави Инфантино.

„Каквато и информация да получим, знаете, че имаме агенция, които следи всички мачове. Следим 30 хиляди мачове годишно. Когато имаме доклад за съмнителен двубой, ние веднага се обръщаме към съответната футболна асоциация. В края на миналата година даже бяха арестувани хора, въпреки че се работи в тежка обстановка. Това беше решение на комитета и на изпълнителният комитет. Какво ще излезе от предстоящия жребий за полуфиналите на Шампионската лига зависи, но се видя, че има много голям интерес. Важно е феновете до последно да имат тръпка“, каза още той.