Признавам си, че плагиатствам заглавието на коментара си от форума на Гонг - Аржентинският БФС да насрочи нов бараж за Ривър Плейт. Ами, да. Как е възможно един от двата най-популярни и титулувани отбори в Аржентина да изпадне във втора дивизия?

При това от някакво смешно отборче Белграно от северните предградия на Буенос Айрес. Това е все едно някой от нашите Левски и ЦСКА да изпадне в „Б“ група след бараж със Спортист Своге. Не, много повече. Нещо като Реал и Барса да се озоват в Сегунда, а Юнайтед и Ливърпул в Чемпиъншип.

Вижте какви революции спретват феновете на Ривър в Аржентина. Боеве с полицията – ужас! Но къде наистина е аржентинският „БФС“ да помогне на гранда да се спаси и да предотврати народните вълнения?

В Испания и Англия – едва ли, но у нас веднага щеше да се намери вратичка за спасението на изпадналия в немилост гранд. Дето се вика, Видима-Раковски беше изпаднал първоначално, но изведнъж се спаси след допълнително насрочен мач за оставане в елита. Няма гъвкавост, няма държавнически подход върху ситуацията в родината на Диего Марадона и Лео Меси.

Феновете на Ривър нека да си буйстват, но отборът им ще играе в „Б“ група. Босовете на аржентинския футбол ще имат тежко лято (при тях зима). Така е, като не черпят челен опит от колегите си в една далечна балканска страна...