Отборът на Саутхемптън се класира за третия кръг на турнира за Купата на лигата на Англия. „Светците“ се наложиха с 5:3 в драматичен мач срещу Кардиф като гост.

В изключително емоционален двубой Саутхемптън заслужи мястото си в следващата фаза на Карабао Къп. Въпреки че бяха по-добрият отбор, едва в добавеното време на срещата гостите успяха да избегнат дузпите и да си подпечатат победата в редовното време на "Кардиф Сити стейдиъм".

"Светците" повеждаха на три пъти в резултата, а Кардиф се оказа костелив орех.

Головото шоу започна още в началото на срещата, за да остави феновете без дъх до последната минута. Превъзходството на гостите даде резултат в 10-ата минута на мача. Саутхемптън поведе с 1:0. Новото попълнение на тима Матеуш Фернандеш беше точен след премерен удар от наказателното поле, след като получи чудесен пас от Тайлър Диблинг.

Още с първата създадена ситуация Кардиф успя да изравни резултата за 1:1 в 21-ата минута. 22-годишният Рубин Колуил отправи мощен удар от дистанция, за да пласира топката в мрежата на "светците".

В 30-ата минута на срещата Самуел Амо-Амеяу отново изведе "светците" напред след красиво попадение за 2:1.

Второто полувреме не започна много добре за гостите, които домонираха до този момент в срещата. В 48-ата минута след двоен рикошет Рони Едуардс си отбеляза автогол за 2:2.

В 55-ата минута Камерън Арчър успя отново да изведе "светците" напред. Това е първият му гол за тима, и може би затова отпразнува попадението със запазената марка "лък и стрела".

Само 120 секунди по-късно обаче домакините се върнаха за трети път в срещата. 21-годишният Алекс Робъртсън вкара за 3:3, за да превърне срещата в истинско голово шоу.

Малко след това голямата звезда на Саутхемптън Адам Лалана се завърна отново в игра за "светците". 

В първата минута от добавеното време Джеймс Брий реализира много красив гол за 4:3, с което хвърли в екстаз публиката на "светците". Това е трети гол в кариерата на футболиста и според специалистите най-красивият. 

Две минути по-късно гостите удариха още веднъж Кардиф. Камерън Арчър се разписа за крайното 5:3. 

По този начин Саутхемптън изхвърли Кардиф от турнира.


Стартови състави:

Кардиф: Алнуик, Гбадехан, Ашфорд, Бейган, Гутас, Колиул, Конте, Пакио, Рийнфорд, Риномота и Уолкът.

Треньор: Ерол Булут

Саутхемптън: Лъмли, Амо-Амеяу, Арчър, Брий, Диблинг, Едоузи, Едуардс, Тейлър, Угочукву, ууд-Гордън и Фернандеш.

Треньор: Ръсел Мартин