Новият четвърти екип на Манчестър Сити e вдъхновен от емблематичната група Oasis. Отборът обаче ще има възможността да го носи само няколко пъти през сезона.

Новият екип е по дизайн на Ноел Галахър от музикалната група Oasis, за да отбележи 30-годишнината от албума им „Definitely Maybe“ (Определено може би). Взимайки цветовете си от емблематичната обложка на албума, фланелката е плод на най-новото сътрудничество между футболния клуб, компанията за спортна екипировка Puma и певеца.  

Стартирането на линията „Definitely City“ (Определено Сити) предвижда и пускането в продажба на специална серия от дрехи.

Въпреки това, привържениците, които се надяват да видят екипа във Висшата лига, ще бъдат разочаровани, тъй като клубът потвърди, че те ще бъдат носени в „избрани европейски мачове, капсулирайки духа на клуб, готов да разтърси най-големите сцени в Европа“.

Новият екип ще дебютира в домакинския мач срещу Интер следващата седмица - повторение на финала от 2023 година, а след това ще бъде носена само при гостувания в Европа.

Сити се изправя срещу Слован Братислава, Спортинг, Ювентус и ПСЖ като гост в груповата фаза, въпреки че тъмният домашен екип на ПСЖ може да е единствената друга възможност преди фазата на елиминациите.

„Това е същата цветова палитра като корицата на "Definitely Maybe" - уникална е и поразителна, и мисля, че изглежда страхотно“, сподели Галахър.

Преди няколко седмици британските рок легенди обявиха, че ще се съберат отново за световно турне, което ще започне във Великобритания през следващата година, след като братята Лиъм и Ноел Галахър прекратиха 15-годишната си вражда.