Бившият футболист на Нюкасъл и Тотнъм Крис Уодъл стана поредният, който коментира случващото се при „свраките“ от началото на сезона.

Макар че трансферният прозорец в повечето европейски държави вече затвори, темата с трансфери продължава да е доста сериозно обсъждана при „джордитата“. Според мнозина, липсата на класни попълнения в Нюкасъл ще се окаже проблем през сезона, а подобно мнение изрази и Уодъл.

Бившият английски национал открито нападна ръководството на състава от североизточна Англия и застана плътно зад мениджъра Еди Хау.

„Не мисля, че Хау получи това, което заслужаваше. Нюкасъл трябваше да се подсили доста по-сериозно през лятото и считам, че това ще се окаже голям проблем през настоящата кампания. Моето мнение е, че основна вина за  създалата се ситуация носи спортният директор, защото този човек трябва да направи всичко възможно, за да осигури нужните попълнения на Еди и неговия щаб. Когато даден мениджър пожелае някой футболист е съвсем нормално исканията му да бъдат удовлетворени и това ще е добре за всички. Дано в Нюкасъл си направят правилните изводи от този трансферен прозорец и през януари успеят да вдигнат малко класата на състава, колкото и трудно да е да се пазарува през зимата. Все пак стартът на кампанията е добър и това не бива да се подценява, а тепърва ще видим развитието на клуба през идните месеци“, коментира Уодъл.