Шефилд Юнайтед победи  с 2:0 като гост Хъл Сити в първи двубой от петия кръг на английския Чемпиншип.

„Остриетата“ поведоха в 15-ата минута, когато Калъм О’Харе открадна топката от Мохамед Белуми и напредна на скорост в половината на „тигрите“. След това той изведе отдясно Густаво Хамер, а „осмицата“ на гостите влезе в наказателното поле и с хубав удар по диагонала намери мрежата на Ивор Пандур за 0:1.

Снимки: Gulliver/GettyImages
18 снимки

Шефилд отбеляза втори гол в 66-ата минута след чудесна контраатака. Риън Брюстър намери Кийфър Мур отляво, който пък изведе добре Анде Брукс в наказателното поле. Последва технично отиграване с пета на Брукс за Сам Маккалъм, който с левия крак прати неспасяемо топката в долния ляв ъгъл на Пандур за 0:2.

Домакините имаха отличен шанс да се върнат в двубоя в 73-ата минута, когато капитанът Леви Койъл центрира отдясно в наказателното поле, където на границата на малкия пеналт Марвин Мелем изскочи от втора позиция и стреля силно с глава, но разтресе напречната греда на Майкъл Купър.

С тази победа Шефилд Юнайтед, който започна сезона с актив от минус две точки, събра вече девет и се изкачи до третата позиция, докато Хъл Сити остава 19-и с три пункта.