Брентфорд се върна на пътя на победи, след като „пчеличките“ сразиха с 3:1 гостуващия Саутхемптън в мач от третия кръг във Висшата лига.

Цял мач за „светците“ изигра закупения преди няколко дни вратар от Арсенал – Аарън Рамсдейл, ала той трябваше на три пъти да вади топката от мрежата си в хода на срещата в западен Лондон.

Браян Мбемо откри резултата в столицата две минути преди края на първото полувреме, а втори негов гол дойде в 65-ата минута. Малко след това и Йоан Уиса се разписа, за да категоризира победата за Брентфорд.

Все пак в добавеното време Юкинари Сугавара реализира много хубав гол за Саутхемптън след пас от Адам Лалана и откри головата сметка на „светците“. Успехът изпрати хората на Томас Франк до петото място във временното класиране с шест точки, докато Саутхемптън е последен с нула точки и -4 голова разлика.

Guilliver/GettyImages
30 снимки


Минута след старта на мача най-скъпото попълнение на Саутхемптън - Аарън Рамсдейл, трябваше да се намесва решително. Браян Мбемо получи вдясно и подаде към Кристиан Дамсгоор, който овладя и стреля отблизо, но Рамсдейл излезе и направи страхотно спасяване. В шестата минута пред южняците се откри шанс за откриване на резултата, след като Кайл Уокър-Питърс получи страхотен извеждащ пас от Харолд-Белис. Бранителят стреля от малък ъгъл, а Флекен с крак блокира.

След корнера Джо Арибо изпревари Флекен и стреля с глава параболично, ала топката "кацна" на напречната греда.

Темпото в западен Лондон леко поспадна, а в 25-ата минута "пчеличките" можеше да открият резултата на "Брентфорд Къмюнити Стейдиъм" чрез Йоан Уиса, ала отбраната на Саутхемптън изчисти. Осем преди края Джак Стивънс се пребори в наказателното на Брентфорд след корнер и стреля с глава отблизо, ала не намери очертанията на вратата, пазена от Марк Флекен.

В 40-ата минута Бен Бреретон Диас даде изключителен пас към Армстронг, който се понесе срещу Флекен, а Ийтън Пинок направи страхотен шпагат и спря нападателя на "светците" от завършващ удар. При ответното нападение Дамсгоорд надигра Уокър-Питърс и опита да даде успореден пас към Йоан Уиса, ала Харуд-Белис направи изящна намеса.

В 43-ата минута вече Брентфорд откри резултата след многоходово нападение, а точен беше Браян Мбемо. Саутхемптън сбърка при разиграването на топката пред полето си. Йоан Уиса стреля отляво, а топката срещна страничната греда. След това топката отиде към Браян Мбемо, който нямаше как да сбърка - 1:0 за Брентфорд.

В добавеното време на срещата Адам Армстронг като по чудо не изравни резултата. Топката беше центрирана в полето на домакините и след лек рикошет тя се насочи към нападателя на "светците", но той от няколко метра не успя да се разпише.

След 65 минути игра в английската столица "светците" допуснаха нова досадна грешка при разиграване в отбрана. Брентфорд отбеляза попадение, след като Браян Мбемо беше изведен на изгодна позиция и той преодоля Рамсдейл за 2:0.

Малко след това пък Аарън Рамсдейл трябваше за трети път да вади топката от вратата си след причудлив гол за домакините. Брентфорд изпълни корнер към близката греда, а там играч на „пчеличките“ игра с глава. Топката прехвърли Рамсдейл, към която връхлетя Уиса и той също успя да се разпише в срещата.

В добавеното време на срещата Юкинари Сугавара откри головата сметка за южняците през тази кампания във Висшата лига. Японецът получи подаване от Адам Лалана и с хубав фалцов удар преодоля Марк Флекен - 1:3.

Брентфорд: Флекен – Айер, Колинс, Янелт, Норгаард, Йенсен, Дамсгаард, Мбемо, Шаде, Уиса

Саутхемптън: Рамсдейл, Сугавара, Харуд-Белис, Беднарек, Стивънс, Уокър-Питърс, Даунс, Смолбоун, Арибо, Бреретон Диас, Армстронг