Фулъм и Уест Хем завършиха при резултат 1:1 лондонското дерби помежду си от четвъртия кръг на Висшата лига, играно на "Крейвън Котидж".

Getty/Gulliver images
25 снимки

Домакините доминираха доста сериозно през първото полувреме и опасностите бяха изцяло пред вратата на Ареола. Траоре имаше може би основателни претенции за дузпа, които не бяха уважени, след което в 23-тата минута отново той засече с глава центриране на Иуоби, но топката премина на сантиметри встрани. Минута след това Фулъм заслужено поведе. Смит Роу догони до самата аутлиния дълго подаване, след което върна към Раул Хименес, който засече от четири метра за 1:0.

Уест Хем реагира и заигра по-добре през второто полувреме. "Чуковете" обаче трябваше да чакат чак до петата минута на добавеното време, за да се доберат до равенството. Цоуфал изпълни бързо тъч, след което Боуен проби до аутлинията и върна към Дани Ингс, който стреля точно до близката греда. Лено също не се намеси много добре - 1:1. Веднага след това Фулъм имаше шанс да стигне до победата, но Баси стреля с глава на сантиметри встрани.

Кристъл Палас и Лестър завършиха наравно 2:2 в мач от четвъртия кръг на Премиър лийг. За всеки един от двата отбора това бе равенство, като всеки от тях ще продължи да търси първия си успех за кампанията в следващите срещи. Гостите взеха солидна преднина от две попадения чрез Джейми Варди (21’) и Стефан Мавидиди (46’), но два гола на Жан-Филип Матета (47’, 90’) донесоха точката на “орлите”.

След отличните си изяви в първите си три мача Брайтън не успя да продължи тази тенденция в домакинството си на Ипсуич и срещата завърши 0:0. Тимът на Фабиан Хюрцелер доминираше по отношение владеенето на топката, но реалните голови ситуации бяха много малко.

Всъщност най-чистото положение в мача бе създадено от гостите. Малко след почивката Лиъм Делап напредна в полето на съперника, но нямаше подкрепа от свои съотборници. Той продължи с пробива си, а мощният му удар нацели гредата. Най-доброто положение за Брайтън дойде малко по-късно, когато Рутер получи подаване от Минтех, освободи си пространство за удар, който бе отразен от вратаря Мурич. Топката отиде при Митома, но стражът успя да реагира великолепно и да се справи и с втория удар.