Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг подкрепи Матайс де Лихт след слабата му игра в международните мачове за Нидерландия,и настоява, че това няма да повлияе на клубната му форма в Манчестър Юнайтед.

Де Лихт беше заменен на полувремето в мача от Лигата на нациите с Германия във вторник, след като беше обвинен, че има сериозна вина за допуснатите два гола. Лятно попълнение на Юнайтед също бе критикуван за един от головете на Босна при победата на Нидерландия с 5-2 миналия уикенд.

Тен Хаг обясни малкото игрова практика на играча, който има само един мач като титуляр за Юнайтед, и отхвърли всякакви притеснения относно мястото му в състава срещу Саутхемптън в събота.

„Познавам Матайс и той е страхотна личност“, каза Тен Хаг. „Той ще преодолее това и ще се възстанови от тази ситуация с националния отбор. Не ме е страх от тази ситуация. Познавам качествата му, познавам и него и знам, че ще отвърне на удара. Другото нещо е, че той имаше много труден предсезон, защото не играеше мачове. Единственият му мач от началото беше последният срещу Ливърпул. Все още не е в ритъм или на пълна скорост. Но когато това стане, ще видите неговите качества и един различен играч."