Наличието на обещаващи тийнейджъри като Фил Фодън и Калъм Хъдсън-Одой за предпоставка да се изгради един силен национален отбор на Англия плюс наличните играчи и да се бори за европейската титла заедно с Франция. Това заяви крилото на Манчестър Сити и белгийски национал Кевин де Брюин.

Продуктът на школата на Манчестър Сити Фил Фодън направи дебют във Висшата лига в сряда, излизайки на терена редом до Де Брюин, а белгиецът е впечатлен от представянето му.

"Преди седмица казах на играещите за английския национален отбор, че трябва да спечелят Европейското първенство. Те са фаворити, заедно с Франция. Виждам, че повечето от националите на Англия вече са утвърдени и заедно с бъдещето, което идва, нещата изглеждат много сериозни", каза Де Брюин.

И докато Хъдсън-Одой направи дебюта си за Англия през март в европейските квалификации срещу Чехия и Черна гора, то Фодън все още не е търсен от националния селекционер Гарет Саутгейт. Де Брюин добави, че не вижда причина за това забавяне от страна на селекционера.

"Дайте му време. И не защото е титуляр в определени мачове, не защото трябва да започва мачовете като титуляр. Но трябва да бъде в националния отбор в един момент. Ако Фил напредва добре, то той има всички шансове да попадне в тима на Гарет Саутгейт на Евро 2020 и да бъде титуляр за Англия", заяви още Кевин де Бройне./БТА