Любопитни информации се тиражират в английските медии за случващото се с Кристиано Роналдо и Манчестър Юнайтед. Португалецът отказа да се завърне за старта на подготовката на „червените дяволи” и дори не замина за турнето на тима в Тайланд, въпреки че имено той бе използван като „рекламно лице” за подготовката на отбора в азиатската страна.

Усилено се твърди, че кариерата на Роналд на „Олд Трафорд” вече е приключила, тъй като той е информирал ръководството на клуба, че желае да напусне. Големият проблем в случая обаче е, фактът, че Роналдо е оповестил своето желание само няколко дни след 1 юли.

Gulliver/GettyImages & BGNES
10 снимки

Проблемът за ръководството на Юнайтед е, че след тази дата в договора на Роналдо автоматично е активирана клауза за бонус в размер на шестцифрена сума. Португалецът е изчакал това да се случи, за да прибере „тлъстия” бонус, а след това е обявил желанието си да напусне клуба. Ходът на нападателя е изненадал много сериозно шефовете на „червените дяволи”, въпреки че по документи Роналдо не прави нищо грешно или извън правилата.

При преминаването си от Ювентус в Манчестър Юнайтед, Роналдо се съгласи да намали значително заплатата си. Именно заради в това в контракта му са били включени редица бонуси на годишна база, който се активират преди началото на новия сезон.

Роналдо е изчакал това да се случи, след което е информирал ръководството на клуба, че желае да напусне.