21-годишният централен защитник Джарел Куанса, който се присъединява към академията на Ливърпул на петгодишна възраст, потвърди бъдещето си с клуба в тренировъчния център AXA, подписвайки нов дългосрочен договор, съобщиха от 19-кратния английски шампион.

След като подписа новия си контракт, Куанса сподели пред Liverpoolfc.com: „В момента не бих могъл да бъда по-щастлив. Мисля, че начинът, по който новият мениджър влезе в отбора, и неговият стил на работа бяха огромен фактор за това решение. Смятам, че Ливърпул е най-доброто място в света, където мога да се развивам и да стана по-добър играч"

„Играчите около мен, от които се уча и на които се стремя да подражавам, са сред най-добрите в момента. Както казах, няма по-добро място, на което бих могъл да бъда.“

След като премина през всички младежки нива на клуба и придоби ценен опит на старша възраст по време на наем в Бристол Роувърс през втората половина на сезон 2022-23, защитникът направи пробив с Ливърпул през изминалата кампания.

Куанса се отличи при дебюта си като резерва в победата срещу Нюкасъл Юнайтед през август 2023 г. и завърши сезон 2023-24 с 33 мача и медал от спечелването на Купата на Лигата (Карабао Къп).

Също така той направи дебют за младежкия национален отбор на Англия до 21 години, преди да бъде включен в разширения състав на националния отбор за Евро 2024. Защитникът е решен да продължи своето бързо развитие.

„Просто искам да взимам всяка стъпка, както идва – всяка тренировка, всеки мач“, заяви той.

„Искам да продължавам да се подобрявам на тренировъчното поле и, ако остана фокусиран върху това... Просто искам да прогресирам, да се уча и да ставам все по-добър, черпейки знания от опитните играчи в моята позиция. Има много от тях, така че се опитвам да взимам по нещо от всеки един ден след ден. Надявам се също така да продължа да се развивам. Създаваме среда, в която всички се борим за място в състава, и вярвам, че докато правим това, ще ставаме по-добри играчи и в крайна сметка по-добър отбор.“