Белгийският халф на Манчестър Сити Кевин Де Бройне може да премине в саудитския Ал-Насър през следващото лято, като за това лобира португалската суперзвезда на тима Кристиано Роналдо, предаде вестник "Мундо Депортиво".

Де Бройне има договор с "гражданите" до 2025 година, а Роналдо е решен да убеди клуба си да извади сериозни пари за един от най-добрите халфове в световния футбол.

Ал-Насър са подготвили оферта за Де Бройне, която белгиецът трудно може да откаже, като се говори, че те могат да му предложат седмична заплата от един милион евро на седмица. Разликата е огромна, тъй като в момента белгиецът е един от най-скъпоплатените футболисти във Висшата лига, но получава между 350 000 и 400 000 евро на седмица.

Самият Де Бройне призна в интервю наскоро, че при много добра оферта, може да помисли за трансфер, тъй като е в края на кариерата си. Ако Де Бройне реши да поднови договора си с Манчестър Сити за още години или по-дълъг период, той не може да разчита на по-голяма заплата заради политиката на клуба към футболистите, които са прехвърлили определена възраст. 

БТА