Шампионът на Англия – Манчестър Сити, успя да надделее над Брайтън в пореден мач от кръга на английския футболен елит – 3:1. С два гола за „гражданите“ през първата част се отличи Ерлинг Халанд, а Леандро Тросар намали пасива на „чайките“ с попадение в 53-ата минута.

И след като отборът на гостите заигра много уверено на „Етихад“ след гола си, то в 75-ата Кевин Де Бройне с прекрасно изпълнение „уби“ ритъма на мача с трети гол за Сити, подпечатвайки победата на „гражданите“ у дома.

Победата остави Сити на второто място в Премиър лийг, като тимът има 26 точки, една по-малко от лидера Арсенал, който е и с мач пасив. Брайтън пък е осми с 15 точки след това поражение и тимът е в серия от четири поредни мача без победа при Роберто Де Дзерби.

Gulliver/GettyImages
47 снимки

Срещата на "Етихад" започна с учудващ натиск от "чайките", които обаче не успяха да затруднят много Едерсон, а в 23-ата минута "гражданите" поведоха в резултата чрез Ерлинг Халанд. Норвежецът получи дълъг пас от стража на Сити, а Санчес излезе да го спира, но беше подминат с лекота. Уебстър също опита да спре норвежеца, но след игра тяло в тяло се озова на земята, за да може Халанд да открие резултата - 1:0.

Това даде нужния импулс в играта на Сити и те натиснаха съперника. Бернардо Силва даде за Де Бройне в 32-ата минута, а той продължи вляво за Грийлиш. Англичанинът върна за плеймейкъра, който стреля, но Роберт Санчес направи спасяване. Четири преди края реферът Поусън беше пратен да гледа мониторите заради контакт в наказателното поле на Брайтън между Дънк и Силва, след което посочи бялата точка след преразглеждането на ситуацията. Зад топката застана Халанд, който с мощен изстрел прати топката във вратата на "чайките" - 2:0.

В 53-ата минута обаче звездата на гостите - Леандро Тросар, намали пасива за "чайките" и така срещата на "Етихад" се завърза. Играта на Брайтън през втората част се подобри чувствително, а в 73-ата отборът можеше да изравни резултата, след като Тросар нахлу в наказателното поле на Сити отляво и можеше да комбинира с Уелбек, който беше сам срещу опразнената врата, но реши да стреля и Едерсон блокира опита му.

И точнo, когато изглеждаше, че Брайтън е близо до втория си гол, то "на сцената" се появи Кевин Де Бройне. Белгиецът получи от Бернардо и прати страхотен изстрел към вратата на Санчес, за да може топката да влети зрелищно във вратата на Брайтън за трети път. Това уби устрема от Брайтън и до самия край Сити контролираше действията на терена, но до нови голове в двете врати така и не се стигна.

Манчестър Сити vs Брайтън

източник: sofascore.com

FT / МАНЧЕСТЪР СИТИ - БРАЙТЪН 3:1

1:0 Халанд (23)

2:0 Халанд (43-дузпа)

2:1 Тросар (53)

3:1 Де Бройне (75)

Ман Сити:  Едерсон – Аканджи, Диаш, Лапорт, Кансело – Де Бройне, Родри, Бернардо Силва – Марез, Халанд, Грийлиш

Брайтън: Санчес – Фелтман, Дънк, Уебстър, Марч – Тросар, Мак Алистър, Кайседо, Грос – Лалана, Уелбек