Арсенал успя да вземе изключително ценна победа с 4:2 в късния мач от деня във Висшата лига срещу Брайтън на "Амекс Стейдиъм". Букайо Сака откри още след първите 60 секунди на мача. Мартин Йодегаард удвои своята преднина в 39-а минута. Нкетия направи резултта класически в 47-а минута. Кауро Митома върна един гол за "чайките", но Габриел Мартинели отново върна аванса на гостите за 4:1 в 71-та минута. Нови 6 минути по-късно резервата Фъргюсън успя да направи резултата 2:4. Домакините не се отказаха и минута преди края стигнаха до трето попадение, което обаче беше отменено. 

26 снимки

Двубоят започна във вихрено темпо и "артилеристите" взеха аванс след около 60 секунди. След няколко успешени преси "чайките" се оказаха неподготвени в защита, а Сака се възползва от грешка, за да прати гостите с ранен аванс напред. 

В 4-а минута Зинченко отново успя да се отскубне в наказателното поле и да пробва да завърши в близкия ъгъл, но Санчес този път спаси. 

Около 15-а минута домакините живнаха и стигнаха до два шанса, но Рамсдейл успя да се намеси и да избие. 

Темпото обаче остана изключително високо. В 24-а минута Партей видя как негов удар бива избит в ъглов удар. След една минута играта се пренесе в другата половина и Тросар принуди Рамсдейл да спасява. 

Пет минути преди края на полувремето Арсенал успя да нанесе втори удар. Пет минути преди края на полувремето Мартин Йодегаард се оказа на чудесна стрелкова позиция след разбъркване при ъглов удар и с малко късмет отбеляза за 2:0. 

Две минути след рестарта на полувремето дойде решителния удар. Еди Нкетия се възползва след поредната чудесна атака на гостите, за да разстреля Роберт Санчес за 3:0. 

Положенията продължаваха да се редуват за лондончани, след като в 57-а минута и Салиба принуди Санчес да спасява. В 65-а минута, все пак, "чайките" успя да намали резултата, след като Кауро Митома беше изведен зад защитата на Арсенал и да преодолее Рамсдейл за 1:3. 

Головете обаче така и не спряха. В 71-та минута Мартинели успя да се разпише след контраатака, но резервата Фъргюсън направи резултата 2:4 в 77-а минута, за да продължи лудия мач на "Амекс". 

Минута преди края на Митома реализира попадение, което обаче беше отменено от ВАР. 

Ето и съставите на двата тима:

Брайтън: Санчес, Лампти, Дънк, Коуил, Еступиниан, Гилмор, Грос, Марч, Лалана, Трисар, Митома;

Арсенал: Рамсдейл, Зинченко, Габриел, Салиба, Уайт, Джака, Партей, Йодегаард, Мартинели, Нкетия, Сака;