Направилият мащабна лятна селекция тим на Евертън записа първата си победа през новия сезон. Тя дойде на "Гудисън парк" и беше срещу гостуващия Саутхемптън с 2:0, което беше и дебютен успех за новия мениджър на "карамелите" Марко Силва. 

Героите за победителите бяха Тио Уолкът и новото попълнение Ричарлисон, които се разписаха още преди почивката. След нея бившият играч на Ливърпул Дани Ингс намали за "светците", но за повече те нямаха време, сили и възможности. 

Бразилският нападател на мърсисайдци реализира третия си гол във втория си официален мач за тима, като интересното е, че и трите му удара до момента с екипа на Евертън се превърнаха в попадения. 

Първият удар в мача беше за гостите от юга. В 10-та минута Джеймс Уорд-Праус намери перфектно Чарли Остин в наказателното поле, но неговият удар не намери очертанията на вратата. И само пет минути по-късно "светците" бяха наказани. 

Тогава Лейтън Бейнс изпълни по заучен начин пряк свободен удар и намери Морган Шнайдерлин в наказателното поле, който с едно перфектно докосване изведе Тио Уолкът сам срещу вратаря. Нападателят без колебание преодоля стража за 1:0. 

Гостите можеха да изравнят в 25-та минута, но ударът на Дани Ингс от около точката на дузпата намери напречната греда. И пак играчите на Саутхемптън бяха наказани малко по-късно след този свой пропуск. 

В 31-та минута голмайсторът до момента Уолкът се изяви и като асистент. Тогава той намери с перфектно центриране Ричарлисон в наказателното поле и той с глава препарира Алекс МакКарти за 2:0. 

До почивката нямаше други интересни ситуации и така "карамелите" се оттеглиха на пауза с комфортна преднина. Но малко след подновяването на играта най-после "светците" счупиха каръка и се разписаха. 

В 54-та минута Дани Ингс най-после се разписа след подаване на Марио Лемина от корнер и намали изоставането на тима си. Обаче до края на мача гостите нямаха шансове да се разпишат и само могат да се радват, че не инкасираха и други попадения.

В 68-та минута гол на Тио Уолкът беше отменен от засада, а в следващата атака бившият английски национал не можа да се разпише след страхотно подаване на Гилфи Сигурдсон и прати топката до лявата греда, но от външната ѝ страна. 

В 83-та минута Идриса Гей пропиля пореден страхотен шанс за тима си и в крайна сметка повече попадения не паднаха, а "карамелите" се поздравиха с първия си успех този сезон и вече имат 4 точки. 

Резултати от ранните английски мачове в събота: 

Кардиф - Нюкасъл 0:0

Евертън - Саутхемптън 2:1

Лестър - Уулвс 2:0

Тотнъм - Фулъм 3:1

Уест Хем - Борнемут 1:2