Тотнъм записа втори пореден успех във Висшата лига, след като се разправи като домакин с 3:1 над Фулъм на „Уембли”. „Шпорите” изиграха срещата по умен начин, като бяха по-доминантният тим, а Лукас Моура (43’), Киърън Трипиър (74’) и Хари Кейн в 77-ата минута отбелязаха головете за отбора на Маурисио Почетино. Любопитен факт е, че Хари Кейн успя да отбележи през август месец, след като досега английският нападател не можеше да го стори това. Александър Митрович изравни резултата в 52-ата минута, след като засече центриране на Райън Сесеньон.

Още в шестата минута Тотнъм можеше да поведе в резултата. Бен Дейвис подаде бързо към Лукас Моура, който стреля с глава, но ударът му мина край гредата. В 22-ата минута Кристиан Ериксен бе близо до гол, но шутът му бе встрани. В 27-ата минута Кеърни стреля от дистанция за Фулъм, но Юго Лорис се намеси уверено.

Малко по-късно Ериксен стреля директно от фаул, а вратарят на гостите Фабри се намеси добре. Все пак в 43-ата минута Тотнъм поведе, след като точен бе Лукас Моура. Бразилският халф бе оставен непокрит на границата на наказателното поле и с мощен изстрел с левия крак порази вратата на Фулъм.

Фулъм стартира солидно второто полувреме, а в 48-ата минута Митрович нацели дясната греда на Тотнъм. Четири по-късно сръбският нападател бе точен, след като отбеляза от легнало положение с глава.

В 65-ата минута Деле Али имаше чудесна възможност да изведе за втори път Тотнъм, но ударът му бе брилянтно отразен от Фабрисио. Две по-късно Митрович получи прецизен пас в наказателното поле, но ударът му мина край левия страничен стълб на Лорис. В 72-ата Хари Кейн бе близо до първия си гол, но ударът му също срещна гредата на Фабри.

Две по-късно Киърън Трипиър вдигна на крака „Уембли”, след като вкара от пряк свободен удар. Крайният бранител на Тотнъм изпълни прекрасно фаула и не остави никакъв шанс на вратаря на „котиджърс”.

В 77-ата минута дойде мигът на Хари Кейн, който бе видян в наказателното поле. Кейн излъга с едно движение Калъм Чембърс и с елегантен удар с десния крак направи резултата 3:1.

До края на срещата Ерик Ламела и Кейн имаха шансове да покачат, но не съумяха. След успеха си Тотнъм поведе в класирането, като е с по-добра голова разлика от втория Борнемут, който също има шест точки. Фулъм пък е предпоследен и все още няма точков актив в сметката си.