Отборите на Кардиф и Нюкасъл откриха втория кръг във Висшата лига с нулево равенство. Двата тима не очароваха с играта си и като че ли хиксът бе най-справедливият резултат в мача. Съставът на Рафа Бенитес обаче със сигурност е този, който трябва да съжалява за изпуснатите три точки.

В шестата минута на добавеното време на срещата, гостите от Нюкасъл пропуснаха дузпа, отсъдена за игра с ръка на Шон Морисън. При отсъждането на наказателния удар обаче, останаха съмнения дали Морисън наруши правилата в пределите на наказателното поле или извън него.

„Свраките“ довършиха мача в числено намален състав, след като в 66-ата минута директен червен картон получи Айзък Хейдън за много груба игра срещу Джош Мърфи.

През първото полувреме чистите голови положения на „Кардиф Стейдиъм“ почти липсваха. Нюкасъл все пак бе по-активният тим на терена, но така и не успя да стигне до попадение.

 

 

В 32-ата минута на срещата дойде и най-спорната ситуация в мача. Реферът Крейг Поусън не посмя да изгони Кенеди от състава на Нюкасъл. Халфът на „свраките“ изрита откровено Виктор Камараса без топка, но въпреки това не бе изгонен от игра.

Драмата дойде в продължението на мача. След атака отляво Йошинори Муто получи дълбоко в половината на Кардиф и веднага пробва центриране към свой съотборник. Точно на границата на наказателното поле обаче, Шон Морисън спря топката с ръка, а главния съдия посочи бялата точка.

С изпълнението на дузпата се нагърби Кенеди, който обаче стреля твърде слабо и вратарят Нийл Етеридж спаси. Това е втора спасена дузпа от стража на Кардиф след първите два мача на тима във Висшата лига.

Така Кардиф и Нюкасъл записаха първи точки през новия сезон във Висшата лига. В първия кръг „джордитата“ паднаха от Тотнъм с 1:2, докато уелският тим загуби като гост от Борнемут с 0:2.