Брайтън надви Манчестър Юнайтед с 2:1 в първия мач от втория кръг във Висшата лига. Така "чайките" взеха три точки у дома и са с пълен актив след два мача от началото на сезона.

Домакините поведоха в 32-ата минута с гол на Дани Уелбек. Само две минути след това попадение на Маркъс Рашфорд беше отменено заради засада. Така приключи първото полувреме - с минимален аванс за футболистите на Фабиън Хюрцелер.

В началото на второто полувреме Брайтън създаде няколко положения, но не успя да вкара. Това направи Амад Диало, който изравни в 60-ата минута. Десетина минути след това нелепа засада лиши Манчестър Юнайтед от втори гол и пълен обрат. Дълбоко в добавеното време Жоао Педро донесе успеха на домакините.

"Чайките" събраха 6 точки и временно заемат първото място. В третия кръг тима гостува на Арсенал. "Червените дяволи" са с 4 точки след два мача, а в следващия си двубой приемат Ливърпул.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Първият отличен шанс се откри пред "червените дяволи" в 11-ата минута. Диого Далот се справи със защитник на домакините по левия фланг и напредна, след което центрира. Подаването му намери Амад Диало, който обаче завърши с неточен изстрел.

В 24-ата минута центриране стигна до Каземиро, а брзилецът стреля с глава, но над вратата на "чайките". Три минути след това Хари Магуайър свали с глава топката към Далот, а той стреля от дистанция. Шутът му с десния крак обаче мина встрани от целта.

Брайтън удари пръв. В 32-ата минута "чайките" поведоха след гол на Дани Уелбек. Митома получи в наказателното, а защитата на гостите се провали. Японецът успя да намери с остро подаване английския нападател, който само добави топката в мрежата

Само две минути след гола на Брайтън Маркъс Рашфорд бе намерен на далечната греда. Той стреля с глава, а Стийл спаси. След това стражът беше близо до това да избие и втория удар на Рашфорд, но все пак топката се озова във вратата му. "Чайките" бяха спасени от сигнал за засада.

До края на първото полувреме липсваха нови възможности пред двете врати и така на почивката Брайтън се прибра с аванс от един гол.

Второто полувреме започна със светкавична атака на домакините. Джеймс Милнър реши да завърши сам с шут извън наказателното. Изпълнението му обаче не беше точно.

Отново пред ветеранът се откри чудесен шанс да удвои в 52-ата минута. Той успя да пусне топката покрай Андре Онана, но почти от голлинията Диого Далот изчисти и предотврати сигурен гол.

Три минути след това пък Дани Уелбек се извиси над всички в наказателното и стреля с глава. Ударът му обаче се озова право в ръцете на вратаря на Манчестър Юнайтед.

В 59-ата минута отново Уелбек нанесе изстрел с глава, този път при центриране от корнер. Топката обаче срещна напречната греда и не влезе във вратата на "червените дяволи".

Само минута след това обаче Амад Диало беше изведен отдясно. 22-годишният футболист навлезе в наказателното на Брайтън и успя да си бутне топката на левия крак, елиминирайки съпротивата на Хиншълууд. След това Диало стреля, а след рикошет във Ван Хеке топката влетя в мрежата на "чайките" за 1:1.

В 66-ата минута Каземиро опита късмета си с шут от дистанция, но изпълнението му прелетя встрани от противниковата врата.

В 71-ата минута Манчестър Юнайтед стигна до втори гол. Отлична контраатака беше завършена от Алехандро Гарначо, който добави топката в опразнената врата. Точно преди кълбото да премине голлинията новото попълнение Зиркзее докосна топката, а именно нидерландецът беше в засада. Така попадението беше отменено след преглед от ВАР.

Жоао Педро стигна до центриране и стреля с глава в 77-ата минута. Андре Онана се справи с лекота.

Дълбоко в добавеното време Адингра намери с прецизно центриране Жоао Педро. Бразилецът беше оставен абсолютно сам от защитата на гостите и се възползва - стреля с глава и прати топката в мрежата на Манчестър Юнайтед.

FT / Брайтън - Манчестър Юнайтед 2:1

1:0 Дани Уелбек 32'

1:1 Амад Диало 60'

2:1 Жоао Педро 90+5'

Съставите на двата отбора:

Брайтън: 23. Стийл, 29. Ван Хеке, 5. Дънк, 6. Милнър, 9. Педро, 11. Гилмор, 17. Минте, 22. Митома, 34. Фелтман, 18. Уелбек, 41. Хиншълууд

Старши треньор: Фабиън Хюрцелер

Манчестър Юнайтед: 24. Онана, 3. Мазрауи, 5. Магуайър, 6. Мартинес, 7. Маунт, 8. Фернандеш, 10. Рашфорд, 16. Диало, 18. Каземиро, 20. Далот, 37. Мейну

Старши треньор: Ерик тен Хаг