Световният шампион в полусредна категория на най-популярната серия за смесени бойни изкуства UFC Камару Усман защити титлата си и изравни рекорда на Хабиб Нурмагомедов от 12 поредни победи в дивизията, след като записа успех по точки над считания за "най-лошото копеле" в сериите Хорхе Масвидал.

Срещата между двамата бе черешката на тортата в бойната вечер, организирана от Дейна Уайт на така наречения "Боен остров" в Абу Даби, като Масвидал имаше само шест дни за подготовка, след като първоначалният съперник на Усман Гилбърт Бърнс даде положителна проба за коронавирус. Американецът започна активно боя и атакуваше в първия рунд, но след това нямаше отговор на солидното и безгрешно представяне на Усман. В крайна сметка и тримата съдии отсъдиха в полза на нигериеца, като двама от тях му дадоха и петте рунда, а третият отсъди 4-1.

"Хорхе е корав, признавам. Има причина да го наричат "Геймбред", той винаги е готов за бой. Аз обаче просто съм една класа над него. Имам повече оръжия в арсенала", коментира след срещата 33-годишният Усман. След мача феновете на спорта в социалните мрежи призоваха да се организира мач между двамата непобедими - Усман и Хабиб, но това изглежда невъзможно, тъй като нигериецът е твърде едър, за да слезе в категорията на съперника си - лека (70.3 килограма).

В другия интригуващ бой от миналата вечер Александър Волкановски защити титлата си в категория перо с трудна победа над Макс Холоуех, дошла след неединодушно решение на съдиите.