Треньорът Ерик Никсик заяви пред MMA Junkie, че най-очакваният двубой в ММА - битката в тежка категория между Франсис Нгану (17-3) от Камерун и Джон Джоунс (27-1) от САЩ - със сигурност ще се състои.

Уви, това не е вътрешна информация. Треньорът на Нгану е уверен в това. "Тази битка трябва да се случи. В крайна сметка няма да повярвам, че някой от тях не иска да се срещне в директен двубой и не иска да определи най-добрия за всички времена. Казвал съм го и преди и ще го кажа отново. Смятам, че Джон е най-великият. Ето защо искаме да проведем двубой с него. Защото всеки боец иска да се изпробва срещу най-добрия от най-добрите“, обяви Наксик.

Треньорът аргументира позицията си много просто. "Защо съм толкова оптимистично настроен? Защото по такива въпроси има само един аргумент - финансов. Парите говорят сами за себе си. При положение че парите са налице. При положение че има правилните хора. Че има такива, които имат добри отношения с инвеститорите от Саудитска Арабия, не виждам причина това да не се случи."

"Не е тайна, че Дейна Уайт се разбира със саудитците“, добавя Никсик. „Без неуважение към Уайт, но сега той си има шеф. И от този шеф зависи дали ще вземе решение. Той всеки момент ще каже на Уайт: "Пич, скрий егото си - залогът е много голям". Сигурен съм, че Дейна иска сам да прави най-големите битки. Затова не мисля, че ще позволи на егото си да разруши това. Особено ако наистина вярва, че Джоунс е най-добрият във всеки един момент. Просто накрая изкарай на терена най-добрия си боец. Да видим дали ще успеем да го свалим от трона му".