Суперзвездата, бивш шампион на UFC в тежка категория, Франсис Нгану (17-3) от Камерун, ще направи своя дебют в PFL на 19 октомври в Саудитска Арабия. Африканецът ще се бие с победителя от последния мач от редовния сезон на PFL, бразилеца Ренан Ферейра (13-3).

За последно Нганну беше видян в клетката през януари 2022 г. Той победи французина Сирил Ган и защити шампионския си пояс в UFC. Година по-късно напусна промоцията като свободен агент, а след това проведе два двубоя в бокса - почти се наложи над Тайсън Фюри и загуби с брутален нокаут от Антъни Джошуа.

Нгану оцени боксовия си опит в интервю за The Diary Of A CEO. Боецът не изключва завръщане на ринга, но вече не мисли за титлата.

"Титлата никога не е била моя цел. Може да се каже, че бях заложник на ситуацията. Да дебютирам на ринга на 37-годишна възраст не е най-подходящият момент да очакваш дълга и успешна кариера. Особено в спорт като бокса. Но знаех, че за всеки двубой ще ми плащат повече, отколкото съм спечелил през цялата си кариера в ММА", обяви Нгану.

Камерунецът твърди, че в момента е можел да печели милиони в UFC, но е "избрал свободата“.

„Оставих огромна купчина пари на масата, но намерих свободата. Може да се каже, че в този момент купих свободата си. Както се казва, свободата е избор. Тя не се случва просто така. Трябва да пожертваш нещо. Жертвах пари, когато отказах нов договор с UFC. Вече не съм млад. Не ми остава много време в ММА. Някъде около 40-42-годишна възраст ще приключа кариерата си."