Не е тайна, че шампиона на UFC в средна категория Дрикус Дю Плесис (21-2) от Южна Африка и роденият в Нигерия Израел Адесаня (24-3) се срещнаха за първи път в Тайланд през 2014 г.

След това бойците се събраха на спаринг. И както често се случва, сега и двамата имат напълно различни спомени за случилото се в октагона. А това е важно, като се има предвид, че те ще се срещнат в главното събитие на UFC 305 в събота вечер, за да се бият за титлата.

"Тайланд. Малка стая като тази. И точно там всички тренираха. Брад Ридъл, Алекс Волкановски, Кай Кара-Франс. Дрикус също беше там“, спомня си Адесаня. „Спомням си, че и ние правихме спаринги. Току-що се бях върнал от Китай, където участвах в битка от кикбокс. Все още бях много зелен в ММА. Спомням си, че по време на спаринга направихме два рунда. В граплинга той ме победи. А при ударите вече го бях пречупил."

Южноафриканецът има друга версия за случилото се.

„Да, това беше през 2014 г. Вероятно бях на 19 години“, разкрива Дю Плесис. „Той вече имаше солиден рекорд в ММА, а аз тепърва започвах (б.р. Адесаня всъщност има по-малко битки в ММА от Дю Плесис по онова време). Той казва, че съм го победил в битка? Това е вярно. Така е. А в стойка изобщо не сме правили спаринги. Само се биехме."