В края на миналата седмица официално беше обявено, че двубоят за титлата на UFC в тежка категория между настоящия и бившия шампион Джо Джоунс и Стипе Миочич ще се проведе на 16 ноември и ще бъде начело на UFC 309 в Ню Йорк.

Веднага след това британският носител на "временната" титла Том Аспинал (15-3) заяви, че иска да бъде резервен боец, който да влезе в случай на форсмажорни обстоятелства и отпадане на един от хедлайнерите.

Президентът на UFC Дейна Уайт заяви, че одобрява молбата на Том Аспинал, като същевременно заяви твърдата си позиция, че "Аспинал ще бъде следващият претендент за пълната титла, независимо как ще завърши двубоят Джоунс-Миочич".

А Дейна Уайт също така намекна, да не бързаме, когато беше помолен да коментира изказването на Джоунс, че битката с Миочич най-вероятно ще бъде последната в кариерата му.

"Защо да говоря с него за това сега?“, Уайт зададе контра въпрос. „Първо трябва да видим какво ще се случи в битката с Миочич, да видим как ще се развие, а след това ще продължим оттам."